Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: یک کاشناس مسائل خاورمیانه با تأکید بر اینکه مسائل عراق همچنان لاینحل است، گفت: ایران تلاش کرده و می کند که بی طرفی خودش را در مسائل داخلی عراق حفظ کند و به نفع هیچ جناح و گروهی وارد نشود اما به همه تأکید می کند امنیت عراق باید رعایت، از درگیری خودداری و راه های مسالمت آمیز پیگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این روند جمهوری اسلامی ایران سعی کرده ومی کند که دیدگاه های مختلف را به هم نزدیک کند؛ گرچه یک جناح حرف شنوی بیشتری دارد و جناح دیگر کمتر توجه می کرد.

مشروح  گفت و گوی خبرنگار جماران با صباح زنگنه را در ادامه می خوانید:

تحلیل شما از اوضاع فعلی عراق و کناره گیری مقتدی صدر از سیاست چیست؟ قبلا هم سابقه داشته که ایشان ازسیاست کناره گیری کرده و دوباره به سیاست برگشته است؛ آیا این بار هم چنین مسأله ای پیش می آید؟

قصد آینده او حقیقتا معلوم نیست؛ چون سوابق گذشته نشان می دهد که شاید این دهمین بار است که ایشان از سیاست کناره گیری می کند و دوباره بر می گردد. ولی این دفعه خواسته که تمام مؤسسات وابسته به جریان صدر تعطیل شوند و فعالیت نداشته باشند و حتی از برداشتن پرچم، تابلو یا عکس های خودش خودداری شود. اما کنار رفتن ایشان هم در شرایطی اتفاق افتاد که با دستور حمله با پارلمان، اشغال پارلمان و ممانعت از برگزاری جلسات آن آغاز شد و بعد از آن خواستار فشار به قوه قضائیه و در حقیقت دیوان عالی کشور شد و هوادارانش هم به آنجا حمله کردند.

اقدام علیه پارلمان و قوه قضائیه با عکس العمل های زیاد مواجه شد؛ هم از احزاب مخالف ایشان و هم قضیه به نماینده سازمان ملل در عراق کشیده شد و آن نماینده هم بیانیه داد مبنی بر اینکه تظاهرات حق مردم است اما حفظ مراکز دولتی و دستگاه هایی که بر اساس قانون اساسی تشکیل شده اند را خواستار شد و هرگونه تعرض به این دستگاه ها که نماینده یا نماد حاکمیت است.

آخرین اقدامی که بسیار تعیین کننده بود، کناره گیری آیت الله حائری است که مرجع عالی شیعه و مورد احترام و تأکید پدر سید مقتدی صدر بود که خواستار ارجاع مسائل بعد از رحلتش به آقای حائری شده بودند. این بیانیه آیت الله حائری بسیار تعیین کننده بود چرا که مسائل عدیده ای را مطرح کرد و خواستار توجه به این مسائل شد که یکی از آنها عدم استناد به نسبت خویشاوندی با آیت الله سید محمدباقر و سید محمدصادق صدر شدند و این کار را خلاف اصول دانستند و اینکه کسی که برای رهبری جماعتی تصدی کند حتما باید مجتهد و حائز شرایط باشد.

این پیام بسیار تعیین کننده بود و سید مقتدی صدر را ناگزیر کرد که بیانیه استعفا را صادر کند.

 

با شناختی که از روحیه مقتدی صدر داریم، شاید به دستورات مرجعیت تمکین نمی کرد

 

به کناره گیری آیت الله حائری اشاره کردید، به طور کلی نقش مرجعیت در از بین بردن چالش های عراق چیست؟ آیا مرجعیت در از بین بردن این چالش های سیاسی عراق دخالت می کند؟

مرجعیت عالی شیعه که آیت الله سیستانی هست، راه و روشی دارند و در مسائل در حال جریان کمتر وارد می شود مگر اینکه یک موضوع بسیار حساس و تعیین کننده ای پیش بیاید و کس دیگری هم نتواند آن را حل کند و خطر بزرگی محسوب شود که کیان و موجودیت عراق را تهدید کند و یا به درگیری و جنگ داخلی منجر شود. تا حالا نشان داده اند که ایشان در این شرایط دخالت می کنند اما طبعا اگر هم وارد می شدند با شناختی که از روحیه مقتدی صدر داریم، شاید به دستورات مرجعیت تمکین نمی کرد و لذا صدور بیانیه کناره گیری آیت الله حائری خیلی تعیین کننده تر بود.

 

یعنی این بیانیه آیت الله حائری تأثیرش حتی از ورود و موضع گیری آیت الله سیستانی هم بیشتر بود؟

بله؛ بسیار تعیین کننده بود چرا که خیلی از شاگردان محمدصادق صدر سخنان ایشان را به یاد دارند که چگونه به آنها اعلام کرده بود که بعد از رفتن من حتما به آیت الله سیدکاظم حائری رجوع کنید وحق ندارید به سیاست وارد شوید و اگر کسی خواست وارد شود حتما باید مجتهد باشد. این شرایط در مقتدی صدر تحقق نداشت و به همین دلیل هم مقتدی صدر را در برابر عمل انجام شده قرار داد و هم پیروان و هوادارانش را به شدت متزلزل کرد.

 

بدون داشتن یک دولت مقتدر، قانونی و رسمی کارهای عراق همچنان معلق خواهد ماند

 

با توجه به اعتراضات خیابانی که در عراق شکل گرفته و این کشور را به سمت ناآرامی و ناامنی پیش برده، به نظر شما اوضاع عراق به چه سمتی پیش می رود و چه طور می توانند این ناآرامی ها را از بین ببرند؟

با اقداماتی که انجام گرفت، عملا نخست وزیر موقت دست به اقداماتی زد و خواستار حفاظت از مراکز حاکمیتی توسط نیروهای امنیتی شد؛ قبلا چنین دستوری داده نمی شد و نیروهای امنیتی مانع تجمع و تحصن نمی شدند ولی با اقدامی که دیروز انجام گرفت، این نیروها هم وارد شدند و چادرهای هواداران مقتدی صدر در اطراف پارلمان و قوه قضائیه را هم آتش زدند و در نقاطی هم برخورد شدیدتری شد و تیراندازی از دو طرف انجام گرفت و تعدادی کشته و تعداد بیشتری هم زخمی شدند.

این اقدام که مورد حمایت نماینده سازمان ملل در عراق هم هست، قوت قلبی برای نخست وزیر فعلی و مورد تأیید رئیس جمهور عراق هم بود، به نظر می آید مسائل را به سمت واقع بینی و واقع گرایی بیشتری سوق خواهد داد. البته همچنان مسائل لاینحل است و در استان ها هم برخی برخوردها اتفاق افتاد و همه اینها را باید در نظر گرفت. ممکن است مناطق نفت خیز مورد تعرض یا محاصره قرار بگیرد و درآمد اصلی عراق با مشکل جدی ناامنی مواجه شود.

از طرف دیگر تشکیل دولت جدید است که بدون داشتن یک دولت مقتدر، قانونی و رسمی کارهای عراق همچنان معلق خواهد ماند و مسائل جانبی هم متراکم خواهد شد؛ نیازهای مردم به خدمات همچنان خواهد بود و اگر احزاب این کشور به یک توافق جدید نرسند تبعا این استخوان لای زخم باقی خواهد ماند.

 

ایران تلاش کرده و می کند که بی طرفی خودش را در مسائل داخلی عراق حفظ کند

 

دیروز شاهد بودیم که وزیر خارجه عراق در این اوضاع کشورش به ایران سفر کرد. به نظر شما ایران در وضعیت پیش روی عراق و از بین بردن چالش های آن  چه نقشی می تواند ایفا کند؟

ایران تلاش کرده و می کند که بی طرفی خودش را در مسائل داخلی عراق حفظ کند و به نفع هیچ جناح و گروهی وارد نشود اما به همه تأکید می کند امنیت عراق باید رعایت، از درگیری خودداری و راه های مسالمت آمیز پیگیری شود. با این روند جمهوری اسلامی ایران سعی کرده ومی کند که دیدگاه های مختلف را به هم نزدیک کند؛ گرچه یک جناح حرف شنوی بیشتری دارد و جناح دیگر کمتر توجه می کرد.

در شرایط جدید اگر درخواست خود احزاب و گروه ها از ایران صورت بگیرد آن وقت ایران می تواند وارد شود و نقش ایفا کند. وزیر خارجه جنبه رسمی دارد و بیشتر به منظور نشان دادن رابطه حسنه عراق با ایران این سفر را انجام داد که می تواند در آرام کردن فضای کلی نقش ایفا کند اما عاملان و بازیگران اصلی صحنه میدانی  گروه هایی هستند که بخشی از آنها حکومت و دولت را قبول دارند و بخش دیگر دولت فعلی را هم قبول ندارند.

بنابر این یک شرایط بسیار چند وجهی و پیچیده به وجود آمده که جمهوری اسلامی ایران باید همه اینها را رعایت و خودداری کند از اینکه  طرفدار قسمتی از احزاب و گروه ها معرفی شود.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا امنیت عراق صباح زنگنه آیت الله سیستانی سید مقتدی صدر آیت الله حائری مشکلات عراق ناامنی های عراق افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا بسیار تعیین کننده مسائل داخلی عراق آیت الله حائری گیری آیت الله عراق همچنان کناره گیری ایران تلاش مقتدی صدر عراق هم بی طرفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۶۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلوع کیان:مهمتر از صعود بازیابی چهره معتبر تیم ملی والیبال در عرصه بین المللی است/ بازیکنان غایب اردو عذر موجه ارائه کردند

امیر طلوع کیان در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره شرایط تیم ملی والیبال ایران پیش از حضور در لیگ ملت‌ها در حالی که بازیکنانی بودند که به دلیل مصدومیت یا مسائلی دیگر از حضور در لیست ۱۸ نفره جا ماندند، اظهار کرد: والیبالیست‌هایی که نتوانستند در خدمت تیم ملی باشند عذر موجه داشتند. سید محمد موسوی و امیر غفور عذر موجه آوردند و از سوی فدراسیون قبول شده، برای سایرین هم مانند صابر کاظمی هم به این شکل بود، برخی نفرات هم نظیر بردیا سعادت به دلیل مصدومیت نتوانستند در این اردو حضور داشته باشند.  

سرمربی تیم ملی نفرات اصلی خود را شناسایی می‌کند

وی ادامه داد: اصل ماجرا برای تیم ملی والیبال اردویی است که قبل از مسابقات در برزیل تشکیل می‌شود، آنجاست که تیم به جمع‌بندی و قوام می‌رسد. با توجه به اینکه به غیر از ۱۴ بازیکن قانونی، ۴ بازیکن دیگر هم می‌توانند همراه تیم ملی باشند در برزیل سرمربی تیم ملی نفرات اصلی خود را شناسایی می‌کند. تیم ملی با انسجام و متحد در برزیل شکل بگیرد و مسابقات را با قدرت آغاز کند. هنوز تمامی مسابقات باشگاهی تمام نشده و برخی بازیکنان هم که مسابقات آنها به پایان رسیده نیاز به استراحت و ریکاوری دارند تا در بهترین فرم به اردوی تیم ملی اضافه شوند. هنوز دیگر تیم‌های ملی حاضر رقابت‌ها هم تمرینات خود را شروع نکردند، چون مسابقات یورو لیگ این هفته تمام می‌شود. از هفته آینده اردو‌های تیم‌های رقیب ایران به شکل نهایی می‌رسد و این اتفاق برای تیم ملی کشورمان هم می‌افتد.

همه چیز در اردوی برزیل مشخص می‌شود

کارشناس والیبال خاطرنشان کرد: هفته آینده دقیقاً مشخص می‌شود برای لیگ ملت‌ها وضعیت بازیکنان تیم‌های هر کشور چگونه است. کادر‌های فنی تیم‌های مختلف هم به جمع‌بندی می‌رسند که چگونه می‌توانند مسابقات را شروع و به پایان برسانند. بعد از اتمام مسابقات باشگاهی باید کیفیت تیم‌ها را سنجید و دید که آخرین وضعیت رقبا و تیم کشورمان چگونه است. نکته مثبت برای تیم ملی ایران این است که کادر ایرانی مائوریسیو پائز از هفته‌ها قبل کار خود را آغاز کردند و امور را پیش برده‌اند. چهره‌های شناخته شده و مورد وثوق تمرینات تیم ملی را پیش بردند و کاملاً با پائز هماهنگ بودند. دستیار غیرایرانی پائز هم که به تیم ملی اضافه شود منطبق بر اصول حرفه‌ای پیش می‌رود. اگر می‌خواهیم به آمادگی صددرصد هم برسیم به حضور بازیکنان و طراحی و اجرای تمرینات بازمی‌گردد. باز هم همه چیز در اردوی برزیل مشخص می‌شود ولی باید صبور باشیم تا اردو شکل واقعی به خود بگیرد و تمرینات وجه قطعی پیدا کند تا تیم ملی قابل ارزیابی باشد.

به المپیک صعود کنیم فوق‌العاده است

وی در مورد اینکه تیم ملی والیبال می‌تواند عملکردی فراتر از انتظار داشته باشد تا بار دیگر سهمیه المپیک بگیرد، تصریح کرد: همه معتقدیم تیم ملی والیبال ۱۰ درصد شانس صعود دارد، هر چند این درصد‌ها قابل ارزیابی علمی نیستند، همه مسابقات مورد حساب هستند و این احتمال وجود دارد که نتایج بسیار خوبی بگیریم ولی به المپیک صعود نکنیم، چون نتایج تمامی تیم‌ها در رنکینگ جهانی محاسبه می‌شود. آن چیزی که همه متفق‌القول قبول دارند این است که هر چند شانس کمی برای صعود داریم باید از تمام این شانس استفاده کنیم. تیم ملی باید جوری وارد مسابقات شود که با یک هدف مشخص با صددرصد توان خود و با برنامه برابر حریفان بازی کند. مهم‌تر از صعود به المپیک، بازیابی چهره معتبر تیم ملی در عرصه بین‌المللی است. نتایج درخشان تیم ملی باعث خواهد شد تا بار دیگر ایران تیمی مطرح و معتبر در عرصه جهانی باشد. اگر به المپیک صعود کنیم که فوق‌العاده است، اما اگر چنین نشد هم نام ایران به عنوان یکی از تیم‌های مطرح در کنار دیگر تیم‌های صاحب نام جهان برده می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم/ از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده، ناراحت می‌شویم
  • مسائل جامعه ایران ساختاری است و نیاز به تلاش گسترده برای حل آن است
  • پروژه «جاده توسعه» از آغاز 2025 وارد فاز اجرایی می‌ شود
  • ایران با تلاش معلمین و استادان به قطب علمی منطقه تبدیل شده است
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • اشاره گادی آیزنکوت به کناره‌گیری از کابینه جنگ رژیم صهیونیستی
  • پیام تبریک روسای فدراسیون های فوتبال عراق و تاجیکستان به رئیس فدراسیون فوتبال ایران
  • اسناد ساواک درباره‌ی همسر حاج آقا مصطفی خمینی چه می‌گویند؟
  • طلوع کیان:مهمتر از صعود بازیابی چهره معتبر تیم ملی والیبال در عرصه بین المللی است/ بازیکنان غایب اردو عذر موجه ارائه کردند
  • نامه محرمانه ساواک درباره عروس بزرگ امام(ره)