Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله سید احمد خاتمی با تأکید بر اینکه مردم ما دیدند که حوزه علمیه و مرجعیت، ایران را از شر طاغوت رهانید، گفت: همه آمدند اما کاری از پیش نبردند؛ اما حوزه، مرجعیت و روحانیت کاری از پیش برد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ امروز سوم فروردین ماه، آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی حوزه علمیه قم را بنیان نهاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس مطالب نوشته شده در گذشته در شکل‌گیری حوزه معاصر قم همچنین باید از کوشش‌های شیخ‌محمدتقی بافقی یاد کرد. به نوشته شریف‌رازی، بافقی پس از مهاجرت به قم در 1337 و استقرار در آن شهر، علمای ساکن در قم - از قبیل شیخ‌ابوالقاسم کبیر قمی و شیخ‌مهدی فیلسوف و میرزا محمد ارباب- را برای تشکیل حوزه علمی سامانمند تشویق کرد ولی آنان معتقد بودند که باتوجه به وضع و روحیه مردم قم تأسیس حوزه منوط به وجود و حضور عالم صاحب‌نفوذی از غیرشهر قم است.

سرانجام با پافشاری بافقی و پا در میانی میرزامحمد ارباب و شیخ‌محمدرضا شریعتمدار ساوجی از علمای مبرِّز آن روزگار که در قم ساکن شده بود، از حاج شیخ‌عبدالکریم حائری دعوت شد که از اراک به قم بیاید و حوزه علمیه سامانمندی در این شهر تأسیس کند. بدین‌گونه حائری در 1340 (1300ش) در قم مستقر شد و بنای تأسیس حوزه علمیه جدید قم را نهاد.

آیت الله سید احمد خاتمی در گفتگو با راه آرمان؛ با اشاره به اینکه سال 1301، سال تأسیس حوزه علمیه قم و البته تکمیل حوزه علمیه قم توسط آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی بوده است، گفت: مسئله فرهنگ، مسئله بسیار مهمی است و حتی این موضوع، مهمتر از سیاست است و اگر دیوار فرهنگی یک ملت ترک بردارد، دیوار سیاسی آن قطعا متزلزل شده و فرو خواهد ریخت.

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه پیامبر(ص)، نهضت بزرگ خود را با فرهنگ شروع کرد و با اشاره به سوره علق عنوان کرد: قلم نماد فرهنگ است و پیامبر اکرم(ص)، کار خود را با بعث فرهنگی آغاز کرد و کار را تا تشکیل یک حکومت تراز و فاخر ادامه داد.

قلم نماد فرهنگ است/ نگاه به فرهنگ، نباید نگاه حاشیه ای باشد

عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به مطلب فوق ادامه داد: بر همین اساس نگاه ما به فرهنگ، نباید نگاه حاشیه ای باشد و نگاه متن باید مد نظر قرار گیرد و کاری که آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی انجام داد، کار برجسته ای بود.

وی افزود: در اوج حکومت رضاخانی که برای جمع کردن سفره مردم آمده بود، آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی، تشخیص داد که راه مقابله با این فرد کار زیر بنایی است و این مسئله به آن معنا نیست که ایشان مبارزه نکردند؛ بلکه آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی در مقابل قانون کشف حجاب رضاخان محکم ایستاد و بیان کرد که مسئله دین و نأموس است و نمی شود از کنار آن گذشت.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: عمده کار آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی، کار عظیم فرهنگی بود که از این کار عظیم امام راحل در آمد؛ امامی که طاغوت برانداز شد.

آیت الله خاتمی بیان کرد: امام راحل نیز فرمودند کاری که آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی انجام داد، کمتر از تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران نبود و اگر ایشان در زمان ما بود، همان کاری را انجام می داد که ما انجام دادیم.

حوزه علمیه و مرجعیت، ایران را از شر طاغوت نجات داد

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه مردم ما دیدند که حوزه علمیه و مرجعیت، ایران را از شر طاغوت رهانید، خاطر نشان کرد: همه آمدند اما کاری از پیش نبردند؛ اما حوزه، مرجعیت و روحانیت کاری از پیش برد.

حجت الاسلام و المسلمین امان الله علیمرادی در گفتگو با راه آرمان؛ با اشاره به اینکه آیت‌ الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی بنیانگذار حوزه علمیه قم بود، گفت: ایشان سال های طولانی در حوزه علمیه کربلا، سامرا و نجف تحصیل کرد و سال۱۲۹۳ به ایران بازگشتند و در ابتدا به اداره حوزه علمیه اراک مشغول بودند.

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: آیت الله حائری یزدی در سال ۱۳۰۱ به دعوت عالمان قم، به آن شهر رفت و با شکل دادن به حوزه علمیه قم و بر عهده گرفتن ریاست آن، در قم ماندگار شد.

وی ابراز کرد: آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی در دوران ریاست حوزه قم بیش از هر چیز به برنامه‌ریزی برای تثبیت و پیشرفت حوزه پرداخت و تحول در روش‌های آموزش در حوزه، تخصصی شدن ابواب فقه، توسعه دامنه معلومات دانش ‌پژوهان حوزه، حتی آموزش زبان‌های خارجی و به طور خلاصه تربیت محقق و مجتهد، از جمله برنامه های ایشان بود.

حوزه علمیه قم از برکات وجود آیت الله حائری یزدی است

حجت الاسلام و المسلمین علیمرادی تأکید کرد: حوزه‌‌‌ علمیه قم که یک وجود مثمر و دارای برگ و بار است از برکات وجود آن مرد بزرگ است.

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: زمانی که مرحوم آیت الله حائری یزدی وارد قم شد، از این همه برکات خبری نبود؛ نه در این شهر، نه در این کشور، و نه در سراسر عالم؛ ایشان حوزه علمیه قم را پایه گذاری کرد و تقریبا چهل سال بعد این نهضت آغاز شد و چقدر این ثمره به اصل نزدیک است  

وی عنوان کرد: امام خمینی(ره)، نشاننده‌‌‌ نهال نهضت آن معلم نسل کنونی و نسل های آینده‌‌‌ بشر، آن مرد خدا، آن بنده‌‌‌ صالح، آن رهرو راه پیامبران با اخلاص خود چه کرد که این نهال تا امروز این همه ثمرات بخشیده است که در سراسر عالم آشکار است.

حجت الاسلام و المسلمین علیمرادی با اشاره به مطلب فوق خاطر نشان کرد: یکی از ثمرات آن تلاش در کشور ایران، تشکیل جمهوری اسلامی با همه‌ برکاتش بوده و در جاهای دیگر، بیداری مسلمین بوده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی آیت الله حائری یزدی حوزه علمیه و مرجعیت حوزه علمیه قم کاری از پیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۶۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری برگزار شد

مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری ویژه خانم ها برگزار شد.

به گزارش جماران، در این مراسم که عصر دیروز در حسینیه شماره 2 جماران برگزار شد، دختران امام خمینی، دکتر فاطمه طباطبایی، دکتر مریم مصطفوی دختر شهید مصطفی خمینی و جمعی از بانوان حضور داشتند. 

در این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین خسروی طی سخنانی، به مصائب و تحمل رنج های طاقت فرسای خانم معصومه حائری عروس بزرگ حضرت امام اشاره کرد که جوانی خود را پا به پای آیت الله حاج آقا مصطفی خمینی در غربت و تبعید سپری کرد و سپس با رحلت شهادت گونه ایشان درد و رنج ایشان به اوج خود رسید. ولی صبورانه به وظیفه دینی و انسانی و مادری خود عمل کرد. 

خسروی، جایگاه والای بیت حائری یزدی را در یکصد سال گذشته بی بدیل دانست و گفت: حوزه های علمیه ایران و روحانیت شیعه بقاء و پیشرفت خود را مرهون آیت الله العظمی شیخ عبدالکریم حائری یزدی است. حتی شخصیت هایی چون آیت الله العظمی بروجردی و امام خمینی و سایر مراجع عظام مدیون این بزرگمرد هستند که اگر زحمات و تدابیر ایشان نبود بدون تردید حوزه علمیه ای هم نبود که شخصیت هایی چون امام خمینی در آنجا رشد کند و ملتی را از اسارت برهاند.

وی همچنین با اشاره به وضع حجاب در جامعه گفت: در هیچ یک از دولت‌های گذشته چنین وضعی از ولنگاری و بی توجهی به حجاب دیده نشد؛ نه در دولت سازندگی هاشمی رفسنجانی، نه در دولت اصلاحات خاتمی، نه در دولت اصولگرایی احمدی‌نژاد و نه در دولت اعتدال روحانی. ولی در دولت فعلی شاهد ولنگاری عجیبی در سطح کشور هستیم چرا؟ اینکه دلیل اصلی آن را توطئه دشمنان بدانیم پذیرفته نیست. زیرا هجمه فرهنگی دشمن تازگی ندارد.

وی افزود: حرکت موذیانه بیگانگان برای شکستن استقامت معنوی جوانان در همه دوره های گذشته حتی در حد «شبیخون فرهنگی دشمن» وجود داشته و مورد هشدار بزرگان نظام بوده است، ولی مردم همواره شئونات اسلامی را رعایت می کردند. پس علت را باید در داخل جست و جو کرد. چه تغییری در شیوه حکمرانی پیش آمد که منجر به چنین وضع غیر قابل باوری گردید؟! به نظر می رسد آن تغییر و تحول عبارت از این بود که کارگزاران این دولت از همان روزهای اول شمشیر را از رو بستند و با بیان‌های مختلف اعلام کردند که با هنجار شکنان فرهنگی به شدت برخورد خواهد شد.

خسروی گفت: ابتدا مردم این سخنان را به حساب تهدید می گذاشتند و جدی نمی گرفتند، تا اینکه این برخوردها منجر به فوت شد و موجب شد همه آن هشدارها و قرارها جدی گرفته شود. اینجا بود که بخشی از جامعه آرام و با فرهنگ و متین ایرانی از خود واکنش نشان داد و به دنده لجبازی افتاد. و کار به اینجا کشیده شد که می بینید. 

وی سپس داستانی را از مرحوم آقای فلسفی واعظ شهیر نقل کرد که وقتی دوست بازاری اش به خانمی که چادرش را روی دوش انداخته بود، نهی از منکر کرد و آن خانم چادر را کلا کنار گذاشت و سپس ایشان به آقای فلسفی گفته بود بی حیایی ایشان را می بینید؟ آقای فلسفی در جواب فرموده بود هم بی حیایی او را دیدم و هم نفهمی تو را دیدم. اگر این امر به معروف را نکرده بودی، حداقل یک چادر نیم بندی بر سر او بود، ولی امر به معروف تو باعث شد همان را هم برداشت.

دیگر خبرها

  • تصاویری وحشتناک از سیل عظیم آذربایجان شرقی (فیلم)
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری برگزار شد
  • معرفی برگزیدگان جشنواره رشد در هرمزگان
  • انقلاب اسلامی پایگاه حفظ دین اسلام است
  • ایران با تلاش معلمین و استادان به قطب علمی منطقه تبدیل شده است
  • آیت‌الله جزایری از هیچ تلاشی برای اهداف انقلاب فروگذاری نکرد
  • اساتید مدرسه علمیه بوشهر تجلیل شدند
  • اسناد ساواک درباره‌ی همسر حاج آقا مصطفی خمینی چه می‌گویند؟
  • آیت الله مطهری مسایل مربوط به حجاب را عالمانه بیان می کرد